ОСНОВНА СТРАТЕГИЈА НА БИТКОИН

НЕ ВАШИТЕ КЛУЧИ, НЕ ВАШЕТО СИРЕЕ

Да се ​​биде добар граѓанин на светот

Биткоинот е нешто за што сме страствени и додека го сакаме ентузијазмот на луѓето за Биткоин, ние тоа го сакаме
бидете добри граѓани на „криптопросторот“ и давајте корисни информации со цел да им помогнете на другите
избегнувајте некои од вообичаените грешки што другите, вклучително и самите нас, ги направија во минатото.

образование

Нашата намера е да обезбедиме бесплатно образование за Биткоин на начин кој е лесно разбирлив за новодојденците. Повеќето луѓе не знаат дека можете да купите Биткоин со 10 долари неделно; ние сакаме да го смениме тоа.

Глобална инклузија

Биткоинот е глобална продавница со вредност отворена за секој во светот да ја користи или држи. Во согласност со оваа идеја, ние го поздравуваме секој да го прочита и збогати своето знаење за Биткоин.

Биткоин е крал

Додека има многу достојни проекти за криптовалути, ние веруваме дека разбирањето на Биткоин е првиот чекор. Оваа страница ќе се фокусира на Bitcoin, но може да има одредена дискусија за Altcoins од време на време.